ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Ambasadorul Slovaciei

15:58 | 14.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan și Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Robert Kirnag, au avut astăzi o întrevedere în legătură cu încheierea mandatului diplomatului la Chișinău, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Cu această ocazie, Gheorghe Bălan a mulţumit Ambasadorului pentru oferirea suportului constant, menţinerea bunelor relaţii bilaterale dintre Republica Moldova şi Slovacia şi sprijinirea procesului de reglementare transnistreană.

De asemenea, vicepremierul a informat diplomatul slovac despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri, premisele necesare pentru desfășurarea unei noi runde în formatul „5+2”, situația curentă în școlile moldovenești cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, situația privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate după traseul Râbnița-Tiraspol, condițiile ce se impun a fi întrunite pentru a asigura admiterea automobilelor din stânga Nistrului în traficul internațional.

La rândul lui, Robert Kirnag a remarcat că țara sa va susține în continuare Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor structurale şi de identificare a căilor de avansare în problematica transnistreană.

La finalul întrevederii vicepremierul Gheorghe Bălan a urat succese în activitatea pe care o va desfășura în continuare Robert Kirnag.

img17007036

img17007036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!