ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Legislativului a discutat cu oamenii care au venit de Ziua Democrației la Parlament

15:38 | 15.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului a răspuns astăzi la întrebările participanților la atelierele de lucru organizate de Legislativ în comun cu Consiliul pentru eliminarea și prevenirea discriminării și asigurarea egalității și Avocatul poporului pentru drepturile omului, a relatat agenției MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Cca 70 de persoane au discutat cu Andrian Candu despre situația din educație, administrație locală, democrație și dreptul la vot. Președintele Parlamentului a răspuns la întrebările participanților la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Democrației. Totodată, el a întrebat copii de la ce vârstă ar trebui să fie acordat dreptul la vot, ce este democrația pentru ei, cât de încărcat este programul de studii, de ce trebuie învățate limbile străine și cât timp le rămâne copiilor pentru sport și telefon.

De asemenea, Președintele Parlamentului a revenit pe parcursul zilei în sala de plen și s-a întâlnit cu grupuri de vizitatori. Andrian Candu a răspuns la întrebările oamenilor, a preluat solicitări și reclamații. 

Pe parcursul zilei vizitatorii au avut ocazia să discute cu deputați din diferite grupuri parlamentare. Toate discuțiile au fost transmise live pe pagina Parlamentului. În timpul vizitei, oamenii au putut discuta cu reprezentanții celor 15 instituții publice care au răspuns invitației Legislativului și au venit cu expoziții de Ziua Democrației la Parlament. De asemenea, ei au vizitat muzeul Parlamentului, unde astăzi a fost inaugurată expoziția de caricaturi Egalitatea de gen pe înțelesul tuturor, organizată de Platforma pentru egalitatea de gen. 

Parlamentul Republicii în premieră în acest an a subscris inițiativei ONU de a promova Ziua Democrației, alături de alte peste 100 de legislative din toată lumea. 

img17007067

img17007067

img17007067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!