ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va organiza în decembrie un summit pe tema aprofundării integrării în zona euro

09:54 | 22.09.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 22 sep. /MOLDPRES/.Uniunea Europeană va organiza în luna decembrie un summit pe tema aprofundării integrării în zona euro, a anunţat joi seară Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

Liderii Uniunii Europene vor discuta cu ocazia unui summit special, în decembrie, despre modalităţile de aprofundare a integrării în zona euro, a declarat Donald Tusk, citat de publicaţia EUObserver.

Reuniunea, care va aborda ideile de creare a unui buget al zonei euro, a unui post de ministru european al Finanţelor şi modalităţi de avansare a uniunii bancare, va fi în "format inclusiv", a precizat Tusk, explicând că sunt invitaţi şi liderii statelor care nu sunt încă membre ale zonei euro, cu excepţia Marii Britanii.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!