ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul Feşteliţa - Ştefan Vodă a fost finalizat înainte de termen

12:58 | 26.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Lucrările preconizate în cadrul proiectului de construcție a drumului intercomunitar Feștelița - Marianca de Jos - Ștefan Vodă au fost finalizate înainte de termen. Despre aceasta a anunţat astăzi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), instituţia care a implementat programul, transmite MOLDPRES.

Proiectul a demarat în luna mai anul curent şi a avut drept scop reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii regionale de transport, asigurarea conexiunii cu rețeaua de transport națională şi internațională și a accesului beneficiarilor la servicii și utilități publice de calitate. Ca urmare a realizării proiectului, a fost construit un sector de drum nou, cu lungimea de aproape patru kilometri, care va asigura conectarea tronsonului Feștelița - Marianca de Jos - Ștefan Vodă la drumul naţional Chișinău - Căușeni - frontiera cu Ucraina.

Costul proiectului este de peste 19 milioane de lei. “Deși s-a angajat să execute lucrările de construcție a drumului nominalizat în decurs de opt luni, antreprenorul general  a finalizat în termen record proiectul, reușind să valorifice integral mijloacele alocate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (10 mln de lei) pentru anul curent, dar și să execute pe cont propriu lucrările neacoperite financiar de către bugetul de stat pentru 2017”, au afirmat surse de la ADR Sud.

Potrivit  lui Nicolae Tudoreanu, primarul satului Feștelița, raionul Ştefan Vodă, acest proiect este de o mare importanţă locală pentru că “va asigura accesul la piața agricolă din Feștelița pentru locuitorii din satele învecinate Marianca de Jos, Copceac, Alava, Volintiri, Semionovca și Brezoaia. Totodată, grație acestui drum nou construit agenții economici autohtoni vor avea acces la noi piețe de desfacere din Chișinău, Căușeni, Cimișlia și Odesa”.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17007380

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!