ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a decis să aloce 9,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

16:24 | 27.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a decis astăzi acordarea a peste 9,5 milioane de lei din Fondul de intervenţie al Guvernului pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, care au avut loc în perioada aprilie – iunie curent, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

De mijloace financiare vor beneficia autorităţile publice locale din raioanele Cimişlia, Drochia, Ungheni şi autorităţile publice centrale - Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării.

Astfel, localitățile din raionul Cimișlia vor primi peste 3 milioane de lei. În cadrul ședinței a fost aprobată și lista beneficiarilor mijloacelor financiare pentru reparaţia caselor de locuit şi a beneficiarilor de ajutor material din oraşul Cimişlia, în total 159 de persoane. Totodată, Consiliului raional şi localităţilor din raionul Ungheni le vor fi alocate 1,44 milioane de lei, iar Consiliului raional Drochia – 462 mii de lei.

Pentru compensarea cheltuielilor de transport suportate Ministerul Afacerilor Interne va primi 2,69 milioane de lei, iar Ministerul Apărării – 1,86 milioane de lei.

Valoarea mijloacelor financiare a fost calculată în baza actelor de constatare a prejudiciului şi a devizelor de cheltuieli aprobate de autorităţile publice.

img17007437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!