ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Naționalele de amatori și veterani ai tenisului au marcat a XXV-a ediție

10:26 | 03.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Amatorii și veteranii tenisului moldovenesc au marcat în acest week-end, la complexul specializat Locomotiva-777 din capitală, a 25-a ediție a campionatelor naționale, relatează MOLDPRES.

Solicitat de Agenție să comenteze acest eveniment, președintele Asociației Veteranilor și Amatorilor Tenisului, Slavian Guțu, a declarat că a fost un prilej de legitimă bucurie pentru toți cei peste 40 de participanți la turneu. ”A fost o frumoasă ocazie să fim împreună pentru a 25-a oară. Am perseverat timp de un sfert de secol și ne-a reușit să avem o activitate competițională desfășurată cu regularitate. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi prin joc, sprijin, încredere și simpatie”, a spus el. 

Slavian Guțu este unicul participant la toate cele 25 de ediții, adunând în palmares șase titluri de campion la simplu și șapte la dublu, precum și multiple locuri doi și trei. La ediția curentă s-a calificat în finală la simplu, categoria de vârstă plus 50 de ani, cedându-i lui Ion Lambantu, care a devenit campion al doilea an consecutiv. 

La proba simplu, categoria de vârstă până la 50 de ani, învingător a devenit Victor Ciornâi. La proba dublu s-a impus clar perechea formată de chișinăuianul Vitalie Moscovciuc și tiraspoleanul Max Eroșkin. 

Jubileul de un sfert de veac de activitate al Asociației Veteranilor și Amatorilor Tenisului urmează să fie marcat într-un cadru festiv la sfârșitul anului. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17007615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!