ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Nisporeni a început construcţia unui Centru sportiv regional

14:16 | 06.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Lucrările de construcţie a unui Centru sportiv regional au demarat ieri la Nisporeni. Proiectul va fi finanţat din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională, comunică MOLDPRES.

Prezent la lansarea procesului de lucru, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bâtca, a dat asigurări că "această iniţiativă va fi o istorie de succes".

"Costul total al proiectului constituie circa 80 mln de lei. Din acești bani va fi construit Centrul sportiv, va fi renovată Mănăstirea Vărzăreşti, cea mai veche din regiune, și va fi amenajat renumitul parc din Milești", a precizat oficialul.

Ministrul a menţionat că la Nisporeni a fost început un proiect de o mare importanţă regională, ce are scopul să dezvolte potenţialul turistic, dar şi să îmbunătăţească condiţiile de trai ale localnicilor.

Noul Centru sportiv va fi edificat pe teritoriul unui vechi stadion din oraşul Nisporeni.

„Până la sfârșitul anului vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi și va fi instalat grupul sanitar. Durata proiectului este de 36 de luni", a specificat Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17007761

img17007761

img17007761

img17007761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!