ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a ratificat un acord de consultanţă cu Corporaţia Financiară Internaţională

15:19 | 06.10.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de consultanţă dintre Guvernul Republicii Moldova şi Corporaţia Financiară Internaţională, semnat la 24 iulie 2017, comunică MOLDPRES.

Acordul are drept obiectiv îmbunătăţirea climatului de afaceri în domeniul agricol, creşterea competitivităţii pieţii sectorului privat cu scopul de a spori exporturile şi investiţiile în Republica Moldova. Acesta stabileşte că, Corporaţia Financiară Internaţională va oferi asistenţă tehnică şi servicii de consultanţă autorităţilor de la Chişinău, în valoare de 3.200.000 de dolari SUA cu o contribuţie a Guvernului de 5% şi o contribuţie de 100.000 dolari din partea Ministerul Economiei al Republicii Moldova.

În cadrul acordului va fi oferită consultanţă şi asistenţă pe trei domenii: ameliorarea mediului de afaceri, consolidarea accesului la piaţă cu accent pe sectorul agroindiustrial şi sporirea nivelului de protejare a investiţiilor.

Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Acordului menţionat.

(Reporter A.Zara, editor A. Răileanu)

img17007767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!