ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 14 octombrie este permisă vânătoarea la mistreţ

10:33 | 14.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Sezonul de vânătoare la mistreț începe pe 14 octombrie, cu o serie de modificări în regulamentul respectiv, transmite MOLDPRES.

Cele mai importante schimbări operate de Agenţia „Moldsilva” prevăd  interzicerea vânătorii de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de un kilometru de la linia hotarului către interior. „Vânătoarea în zona de frontieră până la limita de o mie de metri de la linia frontierei de stat către interior se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza unui aviz eliberat pentru toate persoanele participante la vânătoare de către Sectorul Poliţiei de Frontieră, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, sau în localităţile, ale căror hotare se află în zona de frontieră. Termenul de examinare a solicitării de aviz este de până la 5 zile”, a afirmat, solicitată de MOLDPRES, Viorica Caciuc, specialist al Serviciului de relaţii publice şi informare la Agenţia „Moldsilva”.

Potrivit unei  Hotărâri  de Guvern, din 19 august curent şi până pe 26 februarie 2018 va fi permisă vânătoarea la vulpi şi şacali. În perioada 19 august - 15 octombrie curent este  permis vânatul la porumbei şi prepeliţe.

În perioada 14 octombrie - 31 decembrie va fi permisă vânătoarea la mistreţi, iar din 26 noiembrie până pe 31 decembrie curent – la iepuri, în perioada 23 septembrie - 31 decembrie – la gâşte şi raţe, iar de la 1 octombrie 2017 pînă la 14 ianuarie 2018 – la fazani.

Vulpile şi şacalii pot fi vânaţi fără limită. În acelaşi timp, cota de vânătoare pentru iepuri este de 19 mii, fazani – 22 mii, porumbei – 20 mii, prepeliţe – 25 mii, gâşte – 2,7 mii, raţe – 20 mii, mistreţi – 420. Totodată, în Republica Moldova este interzis vânatul pentru 10 specii de animale şi păsări, inclusiv cerb, căprioară, bursuc etc.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17008019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!