ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA va susține în continuare procesul de instruire a militarilor Armatei Naționale

13:01 | 18.10.2017 Categorie: Politică

Chișinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Dialogul dintre armatele Republicii Moldova și SUA va continua prin intensificarea posibilităților de instruire pentru militarii Armatei Naţionale în instituțiile de învățământ superior din SUA şi schimbul de experiență moldo-american în cadrul diferitor activități comune.

O declarație în acest sens a fost făcută de Steve Russell, reprezentantul Agenției de Monitorizare şi Control a Eficienței Reformei Guvernului din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, în cadrul întrevederii cu secretarul de stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, informează MOLDPRES. 

Oficialul american a apreciat eforturile conducerii Ministerului Apărării și Armatei Naționale în procesul de implementare a proiectelor și programelor de modernizare a sistemului național de apărare, extinderea și promovarea parteneriatelor bilaterale de colaborare în domeniul apărării cu partenerii de dezvoltare, inclusiv SUA. 

În cadrul dialogului, Aurel Fondos a mulțumit Guvernului SUA pentru asistența oferită Armatei Naționale în domeniul instruirii, logistic şi tehnic prin diverse programe, dar şi alte proiecte importante derulate pentru beneficiul populației Republicii Moldova, în special prin intermediul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord. 

Interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale în domeniul militar, dar și perspectivele dezvoltării acestuia în viitor prin realizarea unor noi programe de cooperare bilaterală.  

Colaborarea moldo-americană în domeniul apărării se desfășoară în baza Memorandumului „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

img17008116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!