ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Ion Nacu s-a clasat pe locul șapte la Mondialele de juniori

10:30 | 20.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Ion Nacu (73 kg) s-a situat ieri pe locul șapte la Campionatul Mondial de la Zagreb (Croația), rezervat juniorilor (categoria de vârstă până la 21 de ani), relatează MOLDPRES.

El a obținut trei victorii în grupa sa după care i-a cedat câștigătorului seriei, Tato Grigalașhvili (Georgia) și a intrat în recalificări. La această fază a turneului a fost învins de Didar Khamza (Kazahstan), părăsind competiția.

În prima zi de concurs, coechipierul Mihail Doncilă (60 kg) a repurtat două victorii după care a fost învins și a abandonat turneul. Astăzi urmează să se încadreze în competiție Ștefan Popa și Eugen Matveiciuc, campion mondial de cadeți en-titre. Ambii vor concura la categoria de greutate până la 81 de kilograme.

Antrenorul lotului, Veaceslav Bacal, a declarat pentru Agenție în ajunul deplasării la Mondiale că obiectivul trasat este să fie obținută minimum o medalie. ”Ne dorim o distincție. Totul însă va depinde, în mare măsură, de tragerea la sorți”, a specificat tehnicianul.

Campionatul se va încheia duminică, 22 octombrie. Cel mai bun judocan moldovean este Victor Florescu, vicecampion mondial la Birmingham (1999).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17008198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!