ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dolarul american își va continua scumpirea

16:40 | 09.10.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Dolarul american se va scumpi mâine cu doi bani și se va apropia de pragul de 17 lei. Prețul oficial al acestuia va fi de 16 lei și 98 de bani, informează MOLDPRES. 

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, moneda unică europeană va costa mâine 19 lei și 44 bani, cu un ban mai puțin decât astăzi. 

Hrivna ucraineană își va păstra valoarea de 60 de bani. Aceeași tendință o va avea și leul românesc, care va rămâne la nivelul de 4 lei și 16 bani. Rubla rusească va costa, la fel ca și astăzi, 25 de bani. 

Potrivit informațiilor Ministerului Economiei și Infrastructurii, de la începutul anului 2018, moneda națională a marcat o apreciere de 2,3% față de dolarul SUA în termeni nominali. Față de euro, leul moldovenesc s-a apreciat cu 5,1%.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18009054

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!