ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi 30,1 mln de euro pentru finalizarea procesului de evaluare și înregistrare a proprietății funciare

12:55 | 08.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară. Astfel, țara noastră va primi 30,1 milioane de euro pentru finalizarea procesului de evaluare și înregistrare a proprietății funciare private și publice, comunică MOLDPRES.

Acțiunile de evaluare şi înregistrare se vor realiza în baza  Acordului de finanţare dintre R. Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare prin care se va aloca un împrumut, în valoare  de 30,1 milioane euro. Resursele vor fi acordate sub formă de proiect investiţional. Condiţiile financiare aferente împrumutului prevăd un termen de maturitate de 30 de ani, inclusiv perioada de graţie 5 ani, rambursarea se va efectua în plăţi semianuale, rata dobânzii fiind una fixă, de 1,38% anual.

Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară a fost semnat la Chişinău, la 17 septembrie 2018.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan) 

 

 

img18009987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!