ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale participă la un exercițiu în România

10:34 | 09.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Militarii din Batalionul cu Destinație Specială ,,Fulger” al Armatei Naționale, participă în perioada 29 ianuarie – 16 februarie, la exercițiul JCET- 2024 (Joint Combined Exchange Training), care se desfășoară împreună cu militarii din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale ,,Băneasa – Otopeni”, la un centru de instruire din România, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor speciale.

În cadrul exercițiului sunt organizate module privind instrucția de iarnă în mediul muntos, trageri de luptă avansate din armament diferit, precum și alte misiuni specifice.

Exerciţiul „Joint Combined Exchange Training” are loc în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2024.

img24000911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!