ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, la Incubatorul de Afaceri din Nisporeni: „Guvernul va continua să ofere programe accesibile pentru antreprenori”

17:20 | 15.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Sprijinul Guvernului pentru oamenii de afaceri, digitalizarea serviciilor și soluțiile pentru obstacolele cu care se confruntă antreprenorii au fost discutate astăzi de către prim-ministrul Dorin Recean cu rezidenții Incubatorului de Afaceri din Nisporeni. Șeful Executivului a apreciat contribuția incubatoarelor de afaceri, menționând că acestea sprijină antreprenorii locali și creează noi locuri de muncă, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

„Cabinetul de miniștri va continua să ofere programe accesibile: consultanță, granturi, sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii, Programul pentru susținerea antreprenorilor „373” și altele. Totodată, Executivul va acorda mai multe resurse și facilități pentru startup-uri, inclusiv finanțare, mentorat și acces la piețe, în special la cele europene”, a menționat premierul Dorin Recean. 

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni a fost fondat de Consiliul Raional Nisporeni în anul 2014. Acesta oferă consultanță în afaceri, traininguri pentru antreprenori, suport financiar pentru rezidenți și alte facilități. În prezent, în cadrul Incubatorului de Afaceri din Nisporeni sunt 44 de rezidenți, care achită, în total, peste două milioane de lei anual din impozite și taxe. 

Prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe pictorul Ion Cârchelan, unul dintre rezidenții Incubatorului de Afaceri Nisporeni. Familia Cârchelan produce lumânări din parafină, care sunt vândute în special turiștilor străini și vizitatorilor diverselor expoziții. 

img24001102

img24001102

img24001102

img24001102

img24001102

img24001102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!