ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va fi scutită de plata pentru participarea la programele UE

12:31 | 28.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova va fi scutită de achitarea contribuțiilor financiare anuale pentru participarea la programele Uniunii Europene, comunică MOLDPRES.

Un proiect de lege privind ratificarea Acordului-cadru, dintre Republica Moldova și Comisia Europeană pentru aplicarea suspendării contribuțiilor financiare ale Republicii Moldova la programele UE a fost examinat astăzi de membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Acordul are drept scop suspendarea obligației țării noastre de a plăti contribuția financiară anuală pentru participarea la programele UE pentru perioada 2021-2027.

În prezent, Republica Moldova are încheiate câteva Acorduri cu UE precum: Fiscalis, Customs, Single Market Programme, EU4Health, LIFE, Horizon Europe, Union Civil Protection Mechanism, Connecting Europe Facility.

Acordul-cadru cu Comisia Europeană a fost semnat la 23 ianuarie 2024. Documentul va fi propus spre ratificare Parlamentului.

img24001450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!