ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pasagerii își vor putea recupera mai rapid banii pentru biletele de avion nevalorificate

16:04 | 28.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii care își vor recupera banii în cazul în care compania avia va intra în insolvabilitate. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede completarea Legii insolvabilității cu un punct nou, potrivit căruia pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci când compania intră în insolvabilitate.

Până în prezent pasagerii se clasau abia în rangul șapte după prioritate la întoarcerea datoriilor, iar acum aceștia vor fi printre primii.

Autorii proiectului de lege mai menționează că, în prezent, sunt peste 28 de mii de cetățeni care nu și-au primit banii înapoi pentru procurarea biletelor de la compania „Air Moldova”. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

img24001461

img24001461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!