ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de judecători participă la Adunarea Generală a Judecătorilor

12:41 | 01.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Peste 300 de judecători, din totalul celor 365 de magistrați în funcție, participă astăzi la Adunarea Generală a Judecătorilor. Președinte al adunării a fost ales Alexandru Spoială, cu votul a 166 magistrați, comunică MOLDPRES.

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Sergiu Caraman, a deschis Adunarea comunicând că aceasta este declarată deliberativă deoarece la ea participă majoritatea simplă judecătorilor.

La eveniment sunt prezenți ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, care a rostit un discurs în fața magistraților, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, ai Agenției de Administrare Judecătorească, ai societății civile, observatori internaționali și reprezentanți ai mass media.

Până la prânz, cu votul a 166 magistrați prezenți, în calitate de președinte al Adunării Generale a Judecătorilor a fost ales Alexandru Spoială de la Curtea de Apel Chișinău, iar în calitate de secretar al ședinței - Nelea Budăi, de la Curtea de Apel Chișinău.

Convocarea Adunării Generale a Judecătorilor în ședință ordinară a fost decisă prin hotărârea Plenului CSM din 29 decembrie 2023. Scopul ședinței este raportarea activității CSM privind organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc în anul 2023. Totodată, în cadrul ședinței Adunării urmează să fie ales un nou membru al CSM.

img24001515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!