ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAE

11:23 | 12.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), informează MOLDPRES.

Potrivit instituției, „ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană, contrar solicitării MAE”.

„Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe continuă să evalueze situația și va informa adițional despre alte reacții ce se impun”, a precizat instituția.

Decizia de convocare a oficialului rus a fost luată după ce în spațiul public au apărut informații despre deschiderea mai multor secții de votare în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, programate pentru 17 martie curent.

img24001741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!