ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis Cod galben de vânt și ploi puternice

21:00 | 24.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de vânt și ploi puternice, informează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada 25 martie, ora 12.00 – 26 martie, ora 03.00, pe arii extinse în raioanele de sud, centru și de est se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de ploi (15-35 l/m2). Vântul va sufla cu intensificări din nord în rafale de până la 15-20 m/s.

De asemenea, meteorologii au anunțat God Galben de scăderea temperaturii valabil pe 25 martie. Astfel, pe arii extinse temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5°C.

În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24002089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!