ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a discutat cu Președintele și Prim-ministrul Letoniei: „Experiența Letoniei ne va ajuta să devenim mai conectați cu Europa”

14:40 | 26.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat la Riga cu Președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și cu Prim-ministra Evika Siliņa. Discuțiile s-au referit la parcursul european al țării noastre și la sprijinul leton în procesul de modernizare a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

„Experiența Letoniei ne va ajuta în continuare să realizăm acele reforme necesare care ne vor apropia și mai mult de UE și să devenim mai conectați cu Europa”, a menționat Președintele Parlamentului la întrevederea cu Președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs. În context, Igor Grosu a mulțumit oficialului pentru sprijinul deplin acordat de Letonia țării noastre în parcursul european – obținerea statutului de țară candidată și deschiderea negocierilor pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

Discuția cu șefa Guvernului de la Riga, Evika Siliņa, a vizat reformele implementate de țara noastră, în mod special punerea în aplicare completă a recomandărilor formulate de Comisia Europeană. Igor Grosu a reiterat determinarea de avansare în parcursul european, menționând că sprijinul leton este important în procesul de modernizare, implementare a reformelor și consolidare a instituțiilor.

img24002152

img24002152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!