ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor în condiții de vânt puternic

09:35 | 29.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că astăzi, în intervalul orelor 08:00 – 18:00, se prevăd intensificări puternice ale vântului. În acest context, IGSU atenționează populația despre riscul izbucnirii și răspândirii focarelor de ardere a vegetație uscate pe arii extinse, comunică MOLDPRES.

Pompierii avertizează cetățenii că în condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, orice scânteie poate favoriza izbucnirea incendiilor de vegetație de proporții.

Astfel, în vederea prevenirii incendiilor, oamenii sunt  îndemnați să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, dar și să evite utilizarea focului deschis pentru igienizarea gospodăriilor.

Totodată, potrivit IGSU, aruncarea chibriturilor, țigărilor sau altor obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole se interzice strict.

img24002240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!