ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acoperișurile mai multor clădiri au fost afectate de vântul puternic

15:39 | 29.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Acoperișurile mai multor clădiri din localitățile țării au fost afectate astăzi de vântul puternic, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), vântul a afectat clădiri din raioanele Drochia, Ungheni, Edineț, iar în municipiul Chișinău au căzut mai mulți arbori.

„În localitatea Moara de Piatră, raionul Drochia, vântul a smuls și deteriorat circa 190 m2 de țiglă metalică și cherestea de pe acoperișul gimnaziului din localitate. La Edineț, vântul a smuls și deteriorat circa 133 foi de ardezie de pe acoperișul unui bloc de locuit, iar la Ungheni rafalele au deteriorat acoperișurile a două ferme de ovine și porci din localitățile Coșeni și Bușila. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale, care vor evalua paguba materială provocată”, a precizat IGSU.

În acest context, IGSU îndemnă oamenii să fie atenți în timp ce se află în spații deschise. Persoanele sunt îndemnate să nu parcheze mijloacele de transport sub arbori. Totodată, oamenii sunt rugați să nu meargă sub cabluri care atârnă.

În situații excepționale, persoanele pot apela de urgență Serviciul 112.

img24002256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!