ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

66 de proiecte de acte normative au fost votate de Parlament luna trecută

11:47 | 01.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. În luna martie, Parlamentul s-a convocat în trei ședințe plenare. În cadrul acestora, 66 de inițiative legislative au fost votate de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, 28 de proiecte de acte normative au fost votate în prima lectură. De asemenea, 38 de inițiative au fost adoptate în a doua lectură.

Tot pe parcursul lunii martie, au fost examinate cinci inițiative elaborare cu scopul armonizării legislației naționale cu legislația Uniunii Europene.

În martie, aleșii poporului au adoptat Declarația cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova. Printre proiectele votate de Parlament mai figurează documentul prin care s-a propus înlocuirea buletinelor de identitate cu cărți de identitate, precum și proiectul prin care au fost majorate indemnizațiile pentru veteranii războiului de pe Nistru.

img24002287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!