ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

48 de companii vor primi granturi de până la 500 de mii de lei pentru dezvoltarea serviciilor turistice

13:47 | 12.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Administratorii a 48 de companii din Republica Moldova vor primi granturi de până la 500 de mii de lei prin Programul de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului. Beneficiarii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), transmite MOLDPRES.

Câștigătorii programului vor primi finanțare nerambursabilă în valoare totală de 17 milioane de lei și vor investi în economia țării peste 35 de milioane de lei. Granturile sunt acordate de Guvernul Republicii Moldova și cofinanțate de Uniunea Europeană.

Astfel, prin alocarea de până la 500 000 de lei per proiect, antreprenorii se angajează să investească în îmbunătățirea calității serviciilor turistice, dezvoltarea infrastructurii necesare, modernizarea unităților de cazare, a facilităților de agrement sau a infrastructurii de transport, inclusiv în zonele rurale.

Directorul interimar ODA, Gheorghe Iudin, a subliniat că investițiile în sectorul turistic vor consolida competitivitatea națională pe piața internațională și vor reînnoi interesul diasporii pentru revenirea în țară. „Datele statistice arată că în ultimii ani, în Moldova turismul ia amploare și devenim tot mai vizibili pe harta turismului european. De asemenea, din ce în ce mai mulți membri ai diasporei aleg să-și petreacă vacanțele în Moldova, orientându-se către explorarea țării. Ne dorim să dezvoltăm turismul cu specific local, în zone rurale, care să ne pună în valoare locurile, tradițiile și, desigur, ospitalitatea”, a menționat Gheorghe Iudin.

Programul de sprijin pentru dezvoltarea  întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului gestionat de ODA a fost lansat în toamna anului 2023.

img24002674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!