ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAE a emis o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu

17:12 | 12.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis astăzi o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu, informează MOLDPRES.

„Având în vedere situația de insecuritate din Orientul Mijlociu generată de războiul din Israel, MAE recomandă cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, să exercite prudență sporită. Astfel, se recomandă informarea constantă, din surse locale, în legătură cu situația de securitate și conformarea la indicațiile forțelor de ordine”, a precizat instituția.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova care se află se află în Orientul Mijlociu și au necesitatea de a fi consultați pe probleme consulare, sunt îndemnați să contacteze Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia: [email protected]; https://turcia.mfa.gov.md; +905416872104, în regim 24/7.

La fel, poate fi contactat Centrul de Apel al MAE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau +373 22 23 20 02. Operatorii Centrului au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00, ora Republicii Moldova. În afara programului, persoanele interesate pot expedia un mesaj prin email la [email protected].

img24002686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!