ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNS: În chestionarul de recensământ nu sunt întrebări privind datele bancare

09:41 | 13.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Biroul Național de Statistică (BNS) a precizat astăzi că în chestionarul de recensământ nu sunt întrebări privind datele bancare, ia datele de la recensământ sunt colectate pe o tabletă și doar prin interviu față în față, nu la telefon, transmite MOLDPRES. 

Precizarea a fost făcută în contextul în care „au fost raportate cazuri din partea populației precum că au fost contactați la telefon și li s-au solicitat datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ”.

„În cadrul recensământului, oferiți răspunsuri doar persoanelor angajate de Biroul Național de Statistică. Recenzorul este obligat să prezinte legitimația și să poarte vestimentație cu logo-ul recensământului”, a precizat instituția.

Cetățenii pot verifica identitatea recenzorului la Linia verde (apel gratuit) 0800 800 24.

Recensământul populației și locuințelor a fost lansat luni, 8 aprilie și se va desfășura timp de trei luni. Astfel, până pe 7 iulie curent, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., dar și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a.

Recensământul se desfășoară o dată la zece ani, fiind o activitate de amploare națională care oferă tabloul demografic complet al țării. Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

img24002695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!