ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atac cu armă albă la Sydney: Cinci persoane au fost ucise, opt sunt spitalizate

11:51 | 13.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Cinci persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, Australia, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres și Moldpres. 

Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur şi că până în prezent nu i-a stabilit identitatea. De asemenea, poliţia a precizat că nimic la locul atacului nu indică motivaţia agresiunii cu cuţitul, dar precizează că nu exclude o pistă "teroristă".

Serviciile de urgenţă au fost chemate la Westfield Bondi Junction cu puţin timp înainte de ora 16.00 (06.00 GMT), a precizat poliţia din statul New South Wales într-un comunicat.

"Oamenii sunt îndemnaţi să evite zona", se menţionează în textul citat.

"Cercetările continuă în legătură cu incidentul şi nu există detalii suplimentare", a mai precizat poliţia.

Serviciile de ambulanţă au declarat pentru AFP că un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţie şi că probabil era vorba despre atacator.

Sute de persoane au fost evacuate din centrul comercial după incident, a relatat site-ul news.com.au. Canalul ABC a relatat că unele persoane au rămas blocate în interior.

Doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împuşcături.

img24002700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!