ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BTA: Luptătoarea Kimia Alizadeh a primit pașaportul bulgar și va concura la Jocurile Olimpice de la Paris

14:42 | 13.04.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Celebra luptătoare Kimia Alizadeh, care este clasată de BBC printre cele 100 de femei influente din întreaga lume, a primit pașaportul bulgar și va putea concura pentru Bulgaria la viitoarele Jocuri Olimpice de la Paris. Ea va fi prima sportivă bulgară de taekwondo care va concura la Jocurile Olimpice, transmite BTA.

Prima probă pentru Kimia va fi Campionatul European, care va avea loc la începutul lunii mai la Belgrad.

Kimia Alizadeh, este originară din Iran și a fost prima femeie din istoria sportului acelei țări care a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de vară. Acest lucru s-a întâmplat în Brazilia, la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, la categoria 57 kg, când și-a asigurat bronzul după ce l-a învins pe suedezul Nikita Glasnovic.

img24002704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!