ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Israelul şi aliaţii săi au dejucat atacul iranian, asigură armata israeliană

10:44 | 14.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Israelul şi ţările aliate "au dejucat" atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat "99% dintre tirurile" cu rachete şi drone, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres și Moldpres. 

"Atacul iranian a fost dejucat (...). Am interceptat 99% dintre tirurile asupra Israelului", a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o alocuţiune televizată, după un atac masiv întreprins de Iran, în timpul căruia acesta a lansat peste 200 de drone şi rachete în direcţia Israelului.

Nicio dronă, nicio rachetă "nu a pătruns pe teritoriul Israelului", în timp ce doar câteva rachete balistice "au pătruns şi au lovit uşor baza de la Nevatim", a continuat contraamiralul. "Baza este în continuare activă şi pistele sunt utilizate pentru aterizări şi decolări", a subliniat el.

"Împreună cu SUA şi alţi parteneri, am reuşit să apărăm teritoriul statului Israel", a declarat la rândul său ministrul apărării israelian Yoav Gallant, precizând că "au fost cauzate foarte puţine pagube", acesta fiind "rezultatul operaţiunilor remarcabile ale forţelor de apărare israeliene".

"Campania nu s-a încheiat încă", a amintit ministrul, după ce a avut o reuniune de urgenţă cu responsabili ai apărării israeliene.

img24002711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!