ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți deputați participă la sesiunea de primăvară a APCE

10:03 | 15.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Delegația legislativului participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc în perioada 15-19 aprilie, la Strasbourg, comunică MOLDPRES.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va fi condusă de vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza. Din delegație mai fac parte deputații Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar. La sesiune va participa și ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihail Popșoi.

Ordinea de zi conține discuții despre cererea de aderare la Consiliul Europei, depusă de Kosovo, discuții despre suportul acordat Ucrainei în contextul războiului, precum și despre rolul Consiliului Europei în prevenirea unei catastrofe umanitare în Fâșia Gaza. Participanții la sesiune vor mai aborda proiectul de Convenție-cadru privind inteligența artificială, drepturile omului, democrație și statul de drept, precum și subiecte legate de protecția copiilor împotriva violenței, colaborarea dintre opoziție și majoritate într-o democrație, bunele practici în referendumuri.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.

img24002717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!