ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 200 de locaţii silvice au fost curăţate în acest weekend în cadrul campaniei #Pădureacurată

12:18 | 15.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” salută eforturile comunităților din întreaga țară care au participat activ la acțiunea de curățenie #Pădureacurată desfășurată în acest weekend. Cu ajutorul a peste o mie de voluntari, angajați și oficiali din domeniul silvic „s-a reușit o schimbare reală în peste 220 de locații”, transmite MOLDPRES. 

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a subliniat importanța implicării și atitudinii responsabile a fiecărui cetățean în protejarea mediului înconjurător. „Spațiile verzi și pădurile din țară trebuie să rămână locuri de mândrie, frumusețe și curățenie, iar în acest weekend am văzut că putem fi uniți și atunci când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. Grija față de pădure înseamnă grijă față de de prezent și grijă față de viitoarele generații”, a afirmat Sergiu Lazarencu.

Ministerul Mediului îndeamnă populaţia să se alăture campaniei #Pădureacurată și în weekendul următor. „Pentru a vă implica, accesați www.moldsilva.gov.md, butonul „Participă la salubrizare #Pădureacurată”, identificați cea mai apropiată locație, sunați la numerele afișate pentru detalii și veniți să scoatem gunoiul din pădure. Echipamentul necesar va fi asigurat de MOLDSILVA”, rezumă sursa citată.

Ministerul Mediului împreună cu Agenția „Moldsilva” a lansat o acțiune de salubrizare în păduri #Pădureacurată, cu desfăşurare în zilele de weekend, 13-14 și 20-21 aprilie.

img24002725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!