ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, polițiștii au depistat peste 4 000 de șoferi care au comis abateri în traficul rutier

13:01 | 15.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, ofițerii de patrulare au depistat peste 4 000 de șoferi care au comis abateri în traficul rutier, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), 2 634 de conducători auto au fost sancționați pentru depășirea limitei de viteză. „Alți 41 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mijlocului de transport, după ce au fost depistați conducând în stare de ebrietate, printre care și președintele organizației teritoriale a unui partid politic într-un raion din nordul țării”, a precizat IGP.  

Totodată, 499 de persoane au oprit unitatea de transport în locuri interzise, iar 498 au fost amendate pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

De asemenea, 473 de conducători auto au oprit autovehiculul în locuri interzise, iar 162 nu aveau cuplată centura de siguranţă.

La fel, 143 de șoferi conduceau mașinile fără a fi supuse reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto, iar 72 au primit sancțiuni pentru neacordarea priorității legale pietonilor sau cicliştilor.

În zilele de odihnă, agenții de patrulare au intervenit în 275 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul Unic 112.

img24002729

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!