ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Precizările MAI în contextul intrării României în spațiul Schengen: Regulile de trecere a frontierei R. Moldova nu s-au modificat

13:43 | 15.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Regulile de trecere a frontierei Republicii Moldova nu s-au modificat, persoanelor fiindu-le autorizată trecerea în baza acelorași documente ca și până în prezent. Precizările au fost făcute astăzi de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în contextul intrării României în spațiul Schengen, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, condițiile de intrare în statele membre UE/Schengen pentru resortisanții țărilor non-membre UE sunt următoarele: să fie în posesia unui document de călătorie valabil care să permită titularului să treacă frontiera și care să fie valabil pentru o perioadă de cel puțin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor membre, precum și eliberarea acestuia în ultimii 10 ani.

De asemenea, este important ca persoana să justifice scopul și condițiile șederii planificate și să dispună de mijloace de subzistență suficiente, atât pentru durata șederii planificate, cât și pentru întoarcerea în țara de origine sau pentru tranzitul către o țară terță în care admisia este garantată, sau să fie în măsură să dobândească legal respectivele mijloace.

Pe 31 martie curent, România și Bulgaria au devenit state membre ale spațiului Schengen. Astfel, controalele la frontierele aeriene - aeroporturi și maritime - porturi la Marea Neagră se elimină, iar persoanele se vor putea deplasa către sau dinspre alte State Membre UE, a Spațiului Economic European/CH (cu excepția Cipru și Irlanda) fără a fi supuse controalelor de frontieră.

img24002731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!