ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a discutat la Strasbourg cu Președintele Comisiei de la Veneția, Claire Bazy – Malaurie

15:48 | 15.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. În marja sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Claire Bazy – Malaurie, transmite MOLDPRES.

Împreună cu președintele Comisiei de la Veneția, oficialul moldovean a discutat principalele evoluții în procesul de reforme al țării noastre, fiind aduse mulțumiri pentru suportul considerabil al Comisiei de la Veneția prin opiniile adoptate pentru proiectele de legi, în particular ce țin de combaterea corupției, reformarea sistemului judiciar și procesele electorale.

De asemenea au fost evidențiate eforturile naționale în contextul evaluării eficiente a judecătorilor și procurorilor, realizările din ultima perioadă și provocările care sunt întâmpinate în acest proces.

„Claire Bazy – Malaurie a evidențiat importanța unui dialog eficient și a unei cooperări constructive între toți actorii vizați pentru identificarea celor mai bune soluții în construirea unor instituții democratice și a unei justiții independente și eficiente, reiterând disponibilitatea Comisiei de la Veneția de a acorda în continuare asistența necesară  în contextul proceselor de reforme și a parcursului european al Republicii Moldova.

În acest context, au fost aduse mulțumiri pentru contribuția Republicii Moldova la activitatea eficientă Comisiei de la Veneția”, a subliniat ministrul Popșoi.

img24002738

img24002738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!