ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Emil Gaju va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

18:16 | 15.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc marți, 16 aprilie, la ora 18.30, spectacolul „O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju, informează MOLDPRES. 

Potrivit organizatorilor, „O aventură tomnatică” este o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; o comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt.

Miercuri, 17 aprilie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul „În largul mării”, de dramaturgul polonez Slawomir Mrożek, în regia lui Petru Hadârcă. Spectacolul, montat în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă. 

Scena înfățișează o plută în largul mării. „Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burlești, hiperbolizate, dar care totuși sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Gaju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept - batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

img24002744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!