ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemițanu” a semnat un acord de colaborare cu Asociația de Turism Medical din Moldova

10:57 | 16.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a semnat un acord de colaborare cu Asociația de Turism Medical din Moldova (ATMM), în vederea promovării universității la nivel internațional. Documentul a fost semnat de către rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, şi președintele asociației, Natalia Ciobanu, informează MOLDPRES.

Prin acest acord, ATMM s-a angajat să promoveze USMF „Nicolae Testemiţanu” la nivel global, prin intermediul conferințelor și evenimentelor internaționale, în cadrul cărora va prezenta programele de studii, infrastructura și resursele universității, va identifica și stabili parteneriate cu alte universități de prestigiu din întreaga lume, va promova mobilitatea academică și de cercetare, va utiliza platformele on-line și rețele sociale pentru a atrage studenți și cadre medicale internaționale.

Rectorul Emil Ceban a subliniat importanța certificării acordului în vederea extinderii ariei geografice de recrutare a studenților străini, precum și pentru implementarea proiectelor și huburilor în domeniul medicinei, abordarea conceptului medicină prin inovație tehnologică, precum și pentru perfecționarea medicilor și farmaciștilor la nivel internațional.

„Acordul este unul promițător și cu beneficii directe pentru ambele părți. Vom crea huburi de excelență în domeniul medical, unde studenții și cadrele medicale vor putea colabora și dezvolta proiecte inovatoare. Vom dezvolta programe de mentorat și coaching pentru cadrele medicale, pentru a sprijini dezvoltarea profesională și perfecționarea abilităților în diverse domenii de profil. Vom organiza cursuri, workshopuri și conferințe internaționale pentru perfecționarea medicilor din Moldova și din alte țări în diverse specializări medicale”, a spus Emil Ceban.

„Pe lângă faptul că ne angajăm să promovăm USMF „Nicolae Testemițanu” pe plan internațional, ne propunem, de asemenea, să atragem investiții și sponsori care ar fi dispuși să construiască un spital universitar. Accentul trebuie pus pe cercetare și inovație”, a afirmat președintele ATMM, Natalia Ciobanu.

Prima acțiune în cadrul acestui memorandum de cooperare va avea loc la 18 aprilie curent la Forumul Global de Turism Medical, ce se va desfășura în Cipru de Nord, unde vor participa reprezentanți din 56 de țări ale lumii. ATMM va reprezenta țara noastră, va promova turismul medical în Moldova, inclusiv USMF „Nicolae Testemițanu”.

Acordul a fost semnat pentru un termen de până la 5 ani.

img24002753

img24002753

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!