ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova participă la testarea-pilot pentru Programul Internațional de Evaluare a Elevilor – PISA 2025

11:05 | 16.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Circa 3300 de elevi din 72 de instituții de învățământ, din 17 raioane și municipii ale țării, participă la testarea-pilot pentru Programul Internațional de Evaluare a Elevilor – PISA 2025, desfăşurată de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în perioada 15 aprilie – 17 mai 2024, transmite MOLDPRES.

Ca și în ciclul PISA 2022, Republica Moldova va desfășura testarea la calculator.

Testarea internațională PISA reprezintă un studiu comparativ internațional, desfășurat o dată la trei ani, cu scopul de a testa competențele de bază ale elevilor de 15 ani în trei domenii de studii: matematică, citire/lectură și științe.

Suplimentar, în ciclul PISA 2025, vor fi evaluate competențele elevilor într-un domeniu inovativ denumit „Învățarea într-o lume digitală”.

img24002758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!