ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AIPA: Circa 200 de producători au solicitat plăți directe per kilogram de lapte de vacă

12:15 | 16.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunţat astăzi încheierea cu succes a procesului de recepționare a cererilor pentru plățile directe per kilogram de lapte de vacă. Măsura a făcut parte dintr-un demers strategic, menit să încurajeze și să dezvolte activitatea fermelor specializate în producerea laptelui de vacă, transmite MOLDPRES.

Astfel, în perioada 4 martie și 15 aprilie curent, AIPA a primit 185 de cereri, cu o valoare totală a subvențiilor solicitate de aproximativ 69 de milioane de lei (3,45 mln de euro). Dintre acestea, 105 cereri au fost deja autorizate spre plată, în volum total de 49 de milioane de lei, în timp ce alte 76 de cereri sunt încă în proces de examinare.

Valoarea plății directe per kg de lapte de vacă constituie 3 lei.

img24002760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!