ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

37 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în republica Moldova în anul curent

12:37 | 16.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, în Republica Moldova, au fost raportate 37 de cazuri de rujeolă, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, din numărul total, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate în municipiul Chișinău – 33, dintre care 18 au fost înregistrate în focarul dintr-un centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău.

Câte un caz de rujeolă a fost înregistrat în Orhei, Ialoveni și Anenii Noi.

Conform sursei citate, un caz de îmbolnăvire a fost confirmat recent la un copil cu vârsta de 3 ani, nevaccinat, dintr-o familie cazată într-un alt centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă. Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă printre persoanele contacte se află în proces de investigare.

Specialiștii ANSP reamintesc populației că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

img24002761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!