ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premieră absolută la Arena Chișinău. Cântăreața Valentina Nafornița va debuta în calitate de actriță

15:27 | 16.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Premieră pentru Republica Moldova - Valentina Nafornița va juca în rolul central al concertului-spectacol cu genericul „Între Cer și Pământ” inspirat din romanul „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija, în regia Danielei Burlaca. Spectacolul-concert va avea loc miercuri, 17 aprilie, la ora 19.00, la Arena Chișinău, informează MOLDPRES.

Cunoscuta soprană din Moldova, Valentina Nafornița, va evolua în calitate de actriță și interpretă în același timp într-un performance conceput de dirijorul Cristian Spătaru și regizat de Daniela Burlaca pentru scena Chișinău Arena.

Potrivit organizatorilor, „Între Cer și Pământ” este o complexă experiență artistică de două ore, care va implica muzică, coregrafie, instalații și lumini și va întruni un șir de somități din lumea artelor spectacolului ca actorul Marius Manole din România, care a fost invitat pentru crearea rolului central al romanului „Temă pentru acasă” în tandem scenic cu soprana Valentina Nafornița, acordeonistul Pavel Efremov, violoncelistul Constantin Borodin și Orchestra „Camerata” Chișinău.

În aceeași zi, la ora 18.00, Palatul Republicii va găzdui Festivalul-Concurs Televizat al Tinerilor Interpreți de Muzică Populară „Prezintă Orchestra Folclor”, ediția a VIII-a, organizat de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Pe scenă vor evolua tineri cântăreți și instrumentiști, acompaniați de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijor – Petre Neamțu. În recital: Igor Podgoreanu (nai), Surorile Silvia Goncear și Raisa Bîrnaz.

img24002769

img24002769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!