ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vremea se schimbă brusc: meteorologii anunță ploi, frig şi vânt puternic

15:24 | 16.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada 17-18 aprilie Cod galben de schimbare bruscă a vremii, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în legătură cu deplasarea unui ciclon în apropierea teritoriului țării, caracterul vremii se va schimba brusc.

„Vor cădea ploi, în raioanele de nord și centrale puternice (15-45 l/m2), miercuri ziua, izolat la sud, cu descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, pe 17 aprilie cu precădere în raioanele de sud-est, iar pe 18 aprilie, izolat pe întreg teritoriul țării, cu viteze de până la 15-18 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10°С”, indică SHS.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni primejdioase pentru anumite activităţi socio economice.

img24002773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!