ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Strasbourg, șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a discutat cu președintele nou ales al Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa (CALRE), Marc Cools

19:34 | 16.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. În marja sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu Președintele nou ales al Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa (CALRE), Marc Cools, transmite MOLDPRES.

Oficialul moldovean a exprimat mulțumiri Congresului pentru asistența oferită Republicii Moldova în contextul dezvoltării democrației la nivel local și politicilor de descentralizare şi autoguvernare, inclusiv prin prisma celor 2 proiecte în derulare:

- Consolidarea culturii dialogului și a guvernării locale deschise și etice;
- Consolidarea rezilienței autorităților locale și regionale pentru a face față provocărilor generate de migrațiune.

Al doilea proiect a fost lansat în contextul gestionării situației refugiaților din Republica Moldova urmare a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Totodată a fost remarcat angajamentul autorităților centrale și locale de a continua implementarea recomandărilor și reformelor lansate în acest sens.

La rândul său, președintele CALRE, Marc Cools, a salutat progresul substanțial obținut de autoritățile Republicii Moldova în procesul de transformare pozitivă a țării, fapt constatat inclusiv prin prisma capacității anterioare a domnului Cools de co-raportor CALRE pentru Republica Moldova. Marc Cools a reiterat sprijinul Congresului pentru procesul de reforme al țării și parcursul de aderare la UE, CALRE fiind deschis să ofere în continuare sprijinul necesar.

img24002780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!