ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Angajații poliției vor beneficia de echipamente moderne în gestionarea crizelor de ordine și siguranță publică

14:24 | 18.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Angajații poliției vor beneficia de echipamente moderne în gestionarea crizelor de ordine și siguranță publică. Donația a fost oferită astăzi de Regatul Spaniei, în timpul unei vizite oficiale a Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska Gomez, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat: Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, Ministrul de Interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gomez, precum și șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Lilian Carabeț.

Donația include echipamente moderne precum: tablete, monitoare, camere de corp și va avea un rol esențial în îmbunătățirea capacităților operaționale ale poliției și în facilitarea desfășurării activităților de constatare a probelor.

În cadrul evenimentului, ministrul Adrian Efros a mulțumit partenerilor pentru suport și a subliniat că datorită acestei donații poliția națională va oferi servicii mai eficiente cetățenilor săi. „Spania este unul dintre partenerii noștri strategici, iar relația noastră în combaterea criminalității organizate, a terorismului și menținerea ordinii publice este exemplară. Cu ajutorul colegilor spanioli, poliția națională va dispune de echipamente informatice de ultimă generație, sisteme de comunicații și echipamente de înregistrare video. Această donație va contribui semnificativ la eforturile noastre de a combate criminalitatea organizată, traficul de persoane și traficul de arme”, a spus Adrian Efros.

„Exprimăm gratitudinea noastră față de sprijinul acordat de Ministerul de Interne al Regatului Spaniei și suntem hotărâți să colaborăm strâns pentru atingerea obiectivelor stabilite în Foaia de parcurs pentru implementarea acțiunilor prioritare în domeniul afacerilor interne în procesul de aderare la UE”, a subliniat șeful adjunct al IGP, Lilian Carabeț.

„Odată finalizate demersurile şi procedurile necesare, simt o reală satisfacṭie să pot da curs solicitării Republicii Moldova și să înmânez astăzi echipamente informatice capabile să întărească capacitățile Ministerului de Interne al Republicii Moldova în lupta împotriva crimei organizate și a traficului de persoane și arme de foc”, a remarcat Ministrul de Interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gomez.

Valoarea donației este de aproape 1 milion de euro.

img24002844

img24002844

img24002844

img24002844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!