ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a instituit Consiliul Coordonator în domeniul securității cibernetice

17:35 | 08.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Guvernul a decis astăzi crearea Consiliului Coordonator în domeniul securității cibernetice, pentru a asigura un mediu digital sigur și rezistent, în contextul accelerării transformării digitale a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 

Consiliul va juca un rol crucial în elaborarea și implementarea Strategiei naționale de securitate cibernetică, precum și a altor documente de politici și planificare în domeniu. De asemenea, va coordona procesul de dezvoltare și implementare a Planului național de răspuns la incidentele cibernetice și crizele din domeniul securității cibernetice.

În atribuțiile Consiliului vor mai intra consolidarea colaborării între instituții pentru a atinge obiectivele de securitate cibernetică; asigurarea îndeplinirii de către autoritățile publice a obligațiilor de elaborare a politicilor și actelor normative în domeniul securității cibernetice; garantarea coerenței dintre politicile și planurile de securitate cibernetică; monitorizarea tendințelor și evoluțiilor în domeniu, precum și elaborarea recomandărilor pentru  combaterea noilor amenințări cibernetice.

Consiliul va contribui totodată la protejarea intereselor cetățenilor, instituțiilor statului și mediului privat în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.

img24003389

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!