ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Departamentul Știri

Departamentul Ştiri asigură piaţa mass-media cu o variată gamă de produse informaţionale. Zilnic AIS MOLDPRES, prin departamentul Ştiri, oferă Buletinul oficial, care reflectă activitatea Guvernului, preşedinţiei, legislativului şi a celorlalte structuri de stat. În acelaşi timp, reporterii AIS MOLDPRES sunt prezenţi la toate evenimentele importante din ţară, contribuind astfel la editarea Buletinului social-politic.
Pentru cei care vor să fie la curent cu evenimentele ce urmează, Agenţia pune la dispoziţie Agenda zilei, care înglobează nu doar activităţile din Republica Moldova, ci şi activitatea misiunilor de peste hotare.

Avînd relaţii de colaborare cu Agerpres din România, cu Ukrinform din Ukraina, cu Belta din Belarus, ITAR-TASS din Rusia, BTA din Bulgaria şi altele, MOLDPRES pune la dispoziţia pieţei mass-media un buletin de ştiri externe.

Graţie unei intense colaborări internaţionale, ştirile AIS „MOLDPRES” sînt prezente pe platformele internaţionale ANIA şi BSANNA. Astfel, din punct de vedere geografic, Agenţia îşi are tribuna sa atît la Bucureşti, cît şi la Baku, Ankara, Kiev, Belgrad, Moscova etc. Şi în acest mod, ne completăm reciproc cu astfel de giganţi informaţionali ca ITAR-TASS (Rusia), Agertadj (Azerbadjan), GHN (Georgia), Tanjug (Serbia), Hina(Croaţia), ATA (Albania), AMNA (Grecia) şi alţii.

AIS MOLDPRES asigură traducerea producţiei sale informaţionale în limbile engleză şi rusă.

Contacte

Galaico Fidel
Director de Departament Știri
Tel.: (+373 22) 23-45-19
GSM: (+373) 60 30 07 10

Redactori
Tel.: (+373 22) 23-43-69

Reporteri
Tel.: (+373 22) 23-34-71