ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Noua stație de epurare a apelor uzate din Glodeni va uşura viaţa pentru circa nouă mii de localnici

17:15 | 10.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. La Glodeni a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate. Noua stație de epurare a apelor uzate din orașul Glodeni va oferi acces la prestarea serviciului de epurare pentru 8600 de locuitori ai orașului, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Lucrările de construcție și montare a noii stații de epurare din orașul Glodeni, precum și lucrările de construcție-montaj a 3 km de rețele de canalizare gravitaționale, a 1,7 km de rețele de canalizare sub presiune și renovarea unei stații de pompare a apelor uzate au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

„La finele săptămânii trecute a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Reprezentanți ai ADR Nord, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, responsabili de construcția și montarea sistemului de apeduct și specialiști în domeniu s-au întrunit în cadrul unei ședințe în incinta Consiliului Raional Glodeni, unde au fost puse în discuție calitatea și volumul lucrărilor executate în cadrul proiectului”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Nord.

Potrivit acestora, stația de epurare a apelor uzate din orașul Glodeni constă din patru reactoare biologice moderne, cu debitul total de 240 m3/zi. Lucrările de construcție-montaj au fost executate în perioada septembrie 2022 – mai 2024.

Valoarea totală a proiectului „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni” constituie 18,56 mil. lei, din care 16,71 milioane de lei (peste 835 de mii de euro) alocaţi din sursele FNDRL. Contribuția locală constituie 1,85 mil. lei, ceea ce reprezintă 10% din valoarea totală a proiectului.

Proiectul a fost depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

img24004335

img24004335

img24004335

img24004335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!