ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi: 23 iunie - Ziua Suveranității Republicii Moldova!

10:05 | 23.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Vicepremierul Mihai Popșoi a transmis sun mesaj cu prilejul Zilei Suveranității Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

„Acum 34 de ani, la 23 iunie 1990, a fost adoptată Declarația de Suveranitate, care a pus temelia statului nostru. În acest document istoric se declara în mod solemn și în fața întregii lumi că singurul purtător al suveranității și singura sursă de putere în stat este poporul, iar Republica Moldova este un stat unitar și indivizibil! Astăzi, mai mult decât oricând, înțelegem cât de important este dreptul nostru, al cetățenilor, de a ne decide singuri viitorul și cât de șubredă poate fi democrația, dacă nu este apărată de noi toți”, a opinat Popșoi.

În mesaj șeful diplomației moldovenești a precizat că autoritățile au obligația să fortifice instituțiile statului – care trebuie să fie instituții reziliente ce vor proteja interesul cetățeanului.

img24004680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!