ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Decretul pentru inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, publicat în Monitorul Oficial

09:54 | 25.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Decretul, semnat pe 21 iunie de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a negocierilor proiectului Tratatului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, se desemnează și se împuternicește Cristina Gherasimov, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, în calitate de șef al delegației și de negociator-șef al procesului de negociere a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și de negociere a proiectului Tratatului de aderare a Republicii  Moldova la Uniunea Europeană.

„Coordonarea procesului de negociere a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și organizarea și funcționarea echipei de negociere se vor desfășura conform mecanismului național stabilit de Guvern”, se menționează în document.

Decretul intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Republica Moldova și Ucraina începe marți, 25 iunie, negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Acestea vor fi lansate oficial în cadrul unei conferințe interguvernamentale care își va ține astăzi lucrările la Luxemburg. Delegația Republicii Moldova la reuniune este condusă de către prim-ministrul Dorin Recean.

img24004720

img24004720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!