ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova începe negocierile de aderare la UE // Ambasada SUA: „Această realizare reflectă dorința cetățenilor pentru un viitor democratic”

14:10 | 25.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii (SUA) salută negocierile de aderare a Republici Moldova la Uniunea Europeană, care încep astăzi la Luxemburg. SUA dau asigurări că vor continua coperarea cu autoritățile de la Chișinău, precum și cu cetățenii țării noastre pentru a sprijini progresul Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Ambasada SUA la Chișinău felicită „călduros” cetățenii Republicii Moldova cu ocazia primei reuniuni a Conferinței de Aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Această nouă realizare pe calea spre integrarea europeană a Republicii Moldova reflectă dorința cetățenilor săi pentru un viitor democratic, prosper și sigur, ancorat în lumea liberă. Statele Unite vor continua să colaboreze cu cetățenii și guvernul Republicii Moldova pentru a sprijini progresul țării pe această cale”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

Astăzi la Luxemburg, vor fi lansate oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în cadrul unei conferințe interguvernamentale. Delegația țării este condusă de către prim-ministrul Dorin Recean. La Luxemburg este prezentă și viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în calitate de negociator-șef în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.  

În urma conferinței de la Luxemburg, Republica Moldova și Uniunea Europeană ar urma să agreeze „Poziția generală de negociere”, documentul în care Republica Moldova acceptă cadrul de negociere propus de UE și care reflectă principiile și liniile directoare stabilite în cadrul de negociere.

img24004733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!